2011. május 21., szombat

Az elmúlt 3 hónap


Nagyon röviden szeretném összefoglalni mennyi minden történt Csillagszórócskával mostanában.

Először is megtörtént az átültetése, a gyökér metszése és a metszése is. Ezek közül valószínűleg az átültetés az, amit nagyon meg is szenvedett szegénykém. ami hibalehetőség lehetett, hogy rosszul kevertem ki a földjét (1/3 Akadama, 1/3 sóder és 1/3 tőzeg), ha nem ez, akkor a gyökérmetszés. Valószínűleg túl sok gyökértől szabadult meg a piciket.

Sajnos nincs képen, de az összes levelét elhullatta és nagyon sok ága le is száradt.

Azóta hozzászokott a földjéhez és adtam neki a földbe (mint később kiderült) túl sok BioGoldot, hogy legyen tápanyag és élje túl. Ugyanúgy öntözgettem és figyeltem rá. Most már hoz gyönyörű szép hajtásokat és leveleket. Úgyhogy túl is fogja szerintem élni. A képen látszik is, milyen szép zöld levelei vannak.

Veszprémben találkoztam Hirth Jánossal, akinek elmondtam, mi történt. Ő is biztatott, hogy túl fogja élni. Megbeszéltem vele, hogy valamikor elmegyek hozzá a kaposvári bonsai boltjába, akkor majd lehet el is viszem Csillagszórócskát, hátha tud valami jó tanácsot adni. A cél a kis kirándulásnak egy japán vörös-levelű juhar lesz egyébként...de ez nem is ide tartozik.

Jaj és kaptam egy kis Buddhát, talán ő segít Csillagszórócskának.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése